Sommige vragen komen nou eenmaal vaker voor. Daarom hebben we op deze pagina alle vragen die wij vaak te horen krijgen netjes onder elkaar gezet.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Recht op retour

Het herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen. Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen. Op het moment dat u met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt. Om gebruikt te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u om ons een e-mail te sturen via info@housestyling.nl. Binnen uiterlijk 14 dagen na het sturen van de e-mail dient u de producten terug te sturen
Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retourneren.

Terugbetaling

Nadat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht ontvangt u het aankoopbedrag binnen vijf dagen terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt. U draagt zelf de kosten voor de retourzending.

Retouradres

Noviostores.nl

Kerkenbos 1028

6546 BA Nijmegen

info@housestyling.nl

Wat is de levertijd?

De voorraad wordt dagelijks bijgewerkt. Artikelen die niet op voorraad zijn staan niet op de website. Al onze artikelen heeft u binnen enkele dagen in huis.

Leveren jullie ook naar België?

We leveren ook in België, hier komen geen extra verzenkosten bij.

Zijn alle producten van Housestyling inclusief montage materiaal?

Indien er niet expliciet vermeld wordt dat er geen bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, wordt het artikel inclusief benodigde schroeven e.d. geleverd.

Onderhoud en garantie

De meeste artikelen hebben een 10 jaar functionaliteitgarantie.
Bij elk artikel op de website wordt de garantie vermeld en enkele onderhoudstips gegeven.

Tot welke deurdikte zijn de veiligheidsrozetten en veiligheidsbeslag geschikt?

De veiligheidsrozetten en veiligheids voor en,-achterdeurbeslag zijn toe te passen van 40 tot en met een deurdikte van 56 mm. De beide maatvoeringen zitten in de verpakking mee verpakt.

Wat is RVS voor een product ?

RVS is de verkorte naam voor Roest Vast Staal. Géén roest VRIJ staal dus. Ieder materiaal heeft onderhoud nodig dus ook RVS. Over het algemeen is een vochtige doek eens per twee maanden. Toch kan het zijn dat invloeden zorgen voor oxidatie. Dit komt dus niet uit met materiaal.

Besmettingscorrosie of vliegroest ontstaat door kleine staaldeeltjes die op een roestvast staaloppervlak terechtkomen of neerdwarrelen. De toetreding van zuurstof wordt op die plaatsen belet zodat het metaaloppervlakte plaatselijk actief wordt. De metaaldeeltjes kunnen bv afkomstig zijn van gereedschappen zoals zagen, vijlen, staalborstels of vonkenregen van een slijpschijf of slijpsteen. Zodra men vliegroest ziet ontstaan is het zaak om dit direct te verwijderen Dit kan met een sopje en een goede RVS reiniger.

Wat zijn bijvoorbeeld invloeden van buiten die rechtstreeks invloed kunnen hebben op de vorming van vliegroest:

-Spoorlijn

-Zwembaden

-Zeep

-Rieten dak

-De zee

-Ammoniak

Bij normaal gebruik binnenshuis is het regelmatig reinigen met een sopje of een RVS reiniger voldoende. Doe dit met een zachte doek en nooit met schuurspons. Vermijd ook het gebruik van producten met chloor, zure of andere agressieve reinigings,- of schuurmiddelen.

Wat is vliegroest?

Producten die gemaakt zijn van RVS zijn in principe goed bestand tegen alle weersinvloeden. RVS is echter geen roestvrij maar roestvast staal, en kan dus oxideren (het zogenaamde "vliegroest"). Dit komt niet vanuit het materiaal zelf, maar zet zich er van buitenaf op. Wij adviseren u dan ook om de RVS artikelen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Indien dit niet gebeurt zal de "vliegroest" leiden tot roest. Dit is een aantasting die niet meer te verwijderen is. Vooral in industriegebieden, langs spoorwegen en aan de kust treedt "vliegroest" op. Het is dus raadzaam om de artikelen zowel preventief te behandelen (beschermen), als ook regelmatig onderhoud te plegen (schoonmaken). Het schoonmaken kan eerst met water en groene zeep, wat voorzichtig dient te gebeuren zodat geen krassen ontstaan door bijv. aanwezige zandkorrels. Hardnekkige aanslag kan met een krasvrij schuursponsje verwijderd worden. Hierna kan het artikel met een RVS-reinigings- en onderhoudsproduct worden behandeld.

Op welke hoogte moet de deurkruk in mijn deur monteren?

Het slot wordt in een deur geplaatst op een standaard hoogte. Het hart van de kruk zit op 105 cm hoogte, gemeten vanaf de onderzijde van de deur.

Hoe monteer ik een vast voordeurknop aan de buitenzijde en een deurkruk aan de binnenzijde van de deur?

Voor het monteren van een vaste voordeurknop aan de buitenzijde en een deurkruk aan de binnenzijde van uw deur heeft u een zogenaamde wisselstift nodig. Deze wisselstift wordt via een tuimelaar of een keilboutconstructie in het slot vast gezet. Op de wisselstift wordt vervolgens de deurkruk gemonteerd. Aan de buitenzijde van de voordeur kunt u nu een vaste voordeurknop monteren. De wisselstiften met een tuimelaar en wisselstiften met een keilboutconstructie zijn beiden bij ons verkrijgbaar. Wilt u een vaste voordeurknop aan de buitenzijde van de deur op dezelfde hoogte als de deurkruk aan de binnenzijde monteren, dan heeft u een wisselstift met schroefdraad nodig.

Hoe monteer je deurkrukken op rozet met schroefgaatjes?

• Als eerste neem je de deurkruk waar de vierkante stift aan zit en plaats deze tegelijk met een rozet door het vierkante gat in het slot (tuimelaar). De krukstift komt nu aan de andere kant van de deur uit het gat.

• Schuif de andere deurkruk (gat-deel) met een rozet over deze krukstift.

• Druk de deurkrukken zo veel mogelijk naar elkaar toe en monteer de deurkruk met het inbusboutje in de krukhals aan de vierkante krukstift.

• Teken nu de schroefgaten van het rozet af. Doe dit aan beide zijde van de deur.

• Verwijder nu de deurkrukken weer uit de deur.

• Boor de schroefgaten voor met een klein boortje of maak met een priem een klein gaatje.

• Plaats de deurkrukken weer zoals hierboven is beschreven.

• Schroef nu de rozetten vast met schroefjes die niet tegen de slotkast aan komen. Schroef de schroefjes het liefst met een handschroevendraaier vast.