Loft schuifdeur maken

In deze blog laten we zien hoe je zelf een loft schuifdeur kunt maken. Deze deur zal in de regel binnen komen te hangen maar wij hebben er eentje voor buiten gemaakt.

Loftdeur buiten

Om vanuit de keuken zicht te krijgen op de tuin hebben we in een bestaande muur een gat laten zagen van 1,35 m. De loft schuifdeur moest natuurlijk wel kunnen schuiven dus was er een rail nodig circa 2,70 meter. We hebben gekozen voor Basic top zwart ( 2x 1 m) + 2x tussenrail 45 cm . Deze sets worden helemaal compleet geleverd met alle benodigdheden. Met behulp van een laser hebben we de rail waterpas op de muur geschroefd. Van oud eiken heeft een meubelmaker een deur gefabriceerd. Dit is weliswaar vrij zwaar maar het schuifsysteem kan maar liefst 100 KG dragen. Het resultaat mag er zijn, zicht op de tuin en bij slecht weer kan hij dicht.

Schuifdeur binnen

De schuifdeur systemen zijn in tal van designs te koop van romantisch of klassiek tot robuust, industrieel. Daarnaast zijn er ook nog tal van kleuren. Er is voor iedere interieur een schuifdeur. Het mooie van een schuifdeur is dat het geen ruimte in beslag neemt en dat je bepaalde ruimten makkelijk kunt afsluiten. Denk aan een wasmachine hok of opberghoek. Maar je kunt ook een grote ruimte op fraaie wijze in 2 delen te splitsen.

Schuifdeurgreep

Om de schuifdeur te kunnen openen en sluiten heb je nog een greep nodig. Als de deur aan 2 zijde te bedienen is en voor een muur schuift is de schuifdeurkom een oplossing. Deze greep valt in de deur en is helemaal in de stijl van schuifdeur te bestellen. Als de schuifdeur aan één zijde wordt bediend kun je ook kiezen voor een handgreep, ook deze grepen zijn in alle designs te koop.

Succes met het maken van de loftschuifdeur als je er vragen over hebt dan sta ik u graag te woord T: 024- 3249546.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *